Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

3 tips voor een Knallende Kerstborrel

Geplaatst door Joleen Jansen op 25 november 2014.

Alhoewel Sinterklaas het land nog niet heeft verlaten en ik principieel vind dat je pas na Sinterklaas over Kerst begint, wil ik jullie toch graag 3 tips meegeven. Toch voelt het vreemd want ik vind ook dat kerstliedjes pas na 6 december gedraaid mogen worden en van al die kerstversiering die je nu al in de winkels toeknipperd word ik spontaan kleurenblind. Maar goed; het is nou eenmaal zo dat er bij Sinterklaas geen bedrijfuitjes of borrels worden georganiseerd en bij Kerst wel. Dus als ik dan tips wil geven is het wel zo handig om dat nu te doen en niet pas nadat Sinterklaas vertrokken is want dan zijn alle kerstborrels reeds gepland en georganiseerd.

Door de tijd heen heb ik al heel wat kerstborrels/ einde jaars uitjes mogen plannen en het blijkt telkens weer dat een paar vuistregels onontbeerlijk zijn voor een geslaagde tijd.

Tip 1: Houd het persoonlijk

Wie kent ze niet? Van die borrels waarbij een manager (die je nauwelijks kent) een lange, duffe speech houdt over het afgelopen jaar, de strategie voor het volgend jaar uitgebreid aan bod komt en waarbij afgesloten wordt met een volgens-de-cursus-geleerd compliment aan ieder die aanwezig is.

Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Zorg er dus voor dat degene die wat gaat zeggen dit meent en dat zijn speech aansluit bij de doelgroep. Ga geen ingewikkelde woorden en termen gebruiken als je publiek daar niet aan gewend is.

De kerstborrel is bij uitstek een moment om terug te blikken, maar wanneer je dit doet met een door-je-secretaresse-geschreven verhaal, dan weet je zeker dat dát onderdeel van de avond niet bijdraagt aan de feestvreugde.

Tip 2: Zorg voor een “doe-activiteit”

De hele kerst worden mensen geacht aan te sluiten bij familie- en/ of vriendendiners waarbij er veel te veel gegeten wordt en zo mogelijk nog meer gesnoept. Als kers op de slagroom wordt het jaar afgesloten met heerlijke vette oliebollen en appelbeignets in combinatie met een vleugje champagne. Super lekker natuurlijk maar niet iedereen maak je daar blij mee.

Kies dus voor een activiteit waarbij je collega’s samen bezig zijn en niet alles om het diner draait. Een citygame of een quiz is bij uitstek geschikt voor een kerstborrel of einde jaars uitje. Uiteraard kan een en ander wel gecombineerd worden met eten, maar kies dan eens voor een walking diner of een buffet.

Tip 3: Maak het feestelijk

De donkere maanden hebben zich weer aangediend waardoor het kaarslicht hoogtij viert en het overal gezellig aangekleed wordt. Feestelijke kleding past daar natuurlijk perfect bij. Door aan iedereen te vragen zich feestelijk aan te kleden krijgt het uitje gelijk een bijzondere sfeer en een speciale touch.

Maak het jezelf makkelijk
Eigenlijk is dit tip 4, want heeft u het niet druk genoeg? Bel of mail daarom gewoon lekker met ons en wij zorgen voor een onvergetelijke afsluiting van uw jaar.

Tot snel!!

Groetjes Joleen