Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

Bedrijfsuitjes met belastingvoordeel

Geplaatst door Joleen Jansen op 2 februari 2015.

Bedrijfsuitjes met belastingvoordeel

Een nieuw jaar zorgt weer voor nieuwe kansen, tenminste dat is altijd mijn motto. Op de een of andere manier zorgt zo’n agenda met een boel blanco pagina’s ervoor dat alles weer mogelijk lijkt. En daar houd ik van! Denken in mogelijkheden en vooral niet in beperkingen.

Een nieuw jaar zorgt er vaak ook voor dat dingen aangepast worden want 1 januari is zo’n fijne ingangsdatum. Zo ook met verscheidene wetten en regelgeving en daar wil ik het met jullie deze keer over hebben. Voor onze tak van sport is namelijk de WKR (werk kosten regeling) van wezenlijk belang. Voorheen was het zo dat een bedrijfsuitje aangemerkt kon worden als loon en kon een bedrijf tot een maximum €454 per jaar per werknemer onbelast spenderen. Helaas is deze regeling per 1 januari 2015 aangepast waardoor niet alle bedrijfsuitjes meer in deze regeling vallen. Sterker nog; er zullen meer uitjes wel belast worden dan niet! Belangrijk is dus te weten hoe de regeling in elkaar zit en wanneer je wèl een onbelast bedrijfsuitje hebt, letterlijk en figuurlijk :)

3 mogelijkheden belastingvrij bedrijfsuitje

Wanneer is uw uitje onbelast*?
               1: Organiseer uw bedrijfuitje op uw eigen locatie (versnaperingen worden wel belast)
               2: Zorg dat uw bedrijfsuitje een trainingselement bevat
               3: Uw bedrijfsuitje wordt door de personeelsvereniging georganiseerd

Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor meer informatie want we denken graag met u mee. Wij kunnen vele activiteiten namelijk prima bij u op locatie voorzien en ook voor trainingen welke u kunt combineren met fun kunt u bij ons terecht.

Kortom; wilt u de zogenaamde belastingdans ontspringen, dan springen wij graag met u mee!

Groetjes Joleen

 

Ps voor meer actuele informatie over de WKR, klik dan hier.

* Controleer altijd met uw bedrijfsadviseur wat de exacte mogelijkheden voor uw bedrijf zijn.