Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

Onmisbare apps voor & tijdens jullie uitje

Geplaatst door Joleen Jansen op 10 juli 2017.

Onmisbare apps voor & tijdens jullie uitje

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel apps waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar heb je nou geen apps voor? Alhoewel er legio nutteloze apps zijn waar ik me echt oprecht over afvraag wie en waarom ze ontwikkeld heeft; denk hierbij aan bv. iFart (juist deze maakt scheetgeluiden…) of de Tickle me! (voor als je de onbedwingbare neiging krijgt om je smartphone te kietelen). Echt nutteloos! Maar… er zijn ook ontzettend veel handige apps op de markt. Hieronder mijn top 6 van super handige apps voor & tijdens jullie uitje.

1: De weer app

Uiteraard op nummer 1 een app om te checken wat het weer gaat doen. Uiteraard hopen we altijd dat het lekker weer is maar aangezien we toch in Nederland wonen is de app Regenmelding onontbeerlijk. Ik vind deze zelf altijd prettig in gebruik en is ook behoorlijk accuraat.

Maar ook de app Weer Nederland XL PRO is een handige om in de aanslag te hebben. Deze app geeft namelijk gedetailleerde informatie over de windrichting en windkracht, UV index en alle overige nuttige weer wijsheden.

2: De Parkeer app

Parkeren kan in Tilburg nog al eens een uitdaging zijn, zeker als je niet in de parkeergarage wil/ kan staan. Jaren heb ik ruzie gehad met de Tilburgse parkeerautomaten. Ik heb namelijk 90% van de tijd geen kleingeld bij me en voor pinpassen schijnt de Tilburgse parkeerautomaat allergisch te zijn. Ik heb een assortiment passen van verschillende banken maar geen een werd geaccepteerd. Toen was daar Dé Oplossing; Parkmobile. Echt wat een uitvinding! Je betaalt per seconde en het is echt super easy. Eén keer jezelf aanmelden met je auto en parkeren is in heel Nederland een feest (tenminste als je vergeet wat het kost 😉)

3: Het Fietsknooppunten netwerk

Heb je leuk tandems gehuurd of ga je er op uit met een stoere chopper bike? Het fietsknooppunten netwerk van Nederland is ideaal als je snel een route uit wil zetten. Download gratis de app Fietsknoop en in een handomdraai kan jij je eigen route in elkaar flansen. Je kan vervolgens heel vintage de route uitprinten maar helemaal bij de tijd ben je natuurlijk als je je GPS aanzet en de telefoon jou laat vertellen waar je heen moet. Super handig en heel overzichtelijk.

4: De betaal app

Ken jij deze al? De Tikkie app is ook echt een app die het leven makkelijker maakt. Ben je met zijn allen op stap en heb jij de gezamenlijke lunch betaald maar iemand anders juist weer de drankjes? Laat ieder zijn eigen ‘tikkie’ sturen. Oftewel; je stuurt via what’s app een betaallink aan iedereen met het bedrag wat je van hem of haar krijgt. Geen eindeloze Excel spreadsheets meer na afloop van jullie uitje maar gewoon ff de tikkie’s betalen en klaar!

5: De schatzoekers app

Wil je jullie uitje een extra ‘schat zoekers dimensie’ geven? Zorg dat ieder team de app Geocaching heeft gedownload en check welke ‘catches’ in de buurt liggen. Het team die de catches het snelst gelogd heeft wint bonuspunten.

6: Dé Tilburg app

Deze was ik bijna vergeten maar deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje; een echte Tilburg app. Er zijn er meerdere van in omloop maar een hele fijne nieuwkomer is de Wij Zijn Tilburg app. Een frisse en vernieuwende app voor als je wil weten wat er leeft in de stad, super handig bv tijdens de Tilburgse Kermis aangezien dan de halve stad verbouwd en anders bereikbaar is. Uiteraard is er ook de good old Tilburg City app over alles op het gebied van horeca, retail en cultuur in Tilburg en de regio.

Uiteraard zijn er nog een hoop andere leuke apps. Dus heb je nog tips of suggesties; laat het me zeker weten. Maar voor nu weet ik zeker dat je met bovenstaande tips jouw uitje tot een daverend succes zal maken!

Ps: Lopen de kosten en de tikkie’s uit de hand tijdens jullie uitje? Dan is er altijd nog de iBeer app… 😉

Groetjes Joleen