Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

Summer in the City

Geplaatst door Joleen Jansen op 22 mei 2014.

De eerste officiële zomerdag hebben we achter de rug, de weersvoorspellingen zijn goed en iedereen is er klaar voor. Laat de zomer dus maar komen! Ik vind het altijd bijzonder wat een beetje zonneschijn met het menselijk brein doet. Opeens is alles veel leuker en krijg je veel meer energie om van alles te ondernemen. Op de zaak merken we dit ook gelijk; er wordt meer geboekt en ook de bootverhuur wordt ineens een hot item.

Spannend
Ik vind het uiteraard heerlijk om al die bedrijvigheid te zien gebeuren, maar anderzijds is het soms ook spannend. Spannend omdat dan ineens de planning helemaal vol loopt en dus onze instructeurs maximaal ingezet moeten worden. Soms draaien ze wel 4 activiteiten door elkaar heen en zo aan het begin van het seizoen is dat altijd weer even wennen. Nieuwe instructeurs die alle foefjes nog onder de knie moeten krijgen en die soms erg creatief moeten zijn doordat ze moeten inspelen op allerlei onverwachte zaken zoals klanten die te laat zijn of de techniek die je soms in de steek laat.

Bootverhuur
Tevens hebben we natuurlijk onze bootverhuur in de Piushaven waarbij we vorig jaar zijn overgestapt naar een volledig elektrische vloot. Dit houdt in dat we geen benzine motoren meer hebben waarbij je heel makkelijk kan zien of de tank vol is of niet. Nee nu hebben we accu’s die ’s nachts opgeladen moeten worden en waarbij je niet exact kan zien hoeveel stroom ze nog hebben.

Ruim rekenen is dus essentieel aangezien je nooit weet of de klant de hele tijd vol gas vaart of dat hij rustig heeft liggen dobberen. Vorig jaar hebben we volgens mij alle kinderziekten gehad die we maar konden hebben, maar toch blijft het dan spannend of zo’n eerste weekend, waarbij alles verhuurt is, goed gaat.

Trots
Ik was dus afgelopen zondag echt oprecht trots op mijn instructeurs dat ze alles zo ontzettend goed hadden gedaan. Ik was zelf het hele weekend afwezig en dus niet in de gelegenheid om bij te springen. Stiekem best spannend, zeker omdat ik zaterdagmiddag de hele middag geen bereik had omdat ik ergens in een enorm gehucht aan de Belgische grens zat. Maandag aangekomen op kantoor vroeg ik mijn collega of zij misschien was gebeld dit weekend, want het was toch wel echt druk geweest met veel last minute boekingen op het water. Ook zij was niet gebeld en wederom kwam het gevoel van trots naar boven. Dat hebben ze toch maar even goed geflikt die instructeurs van ons!

Laat die zomer dus maar komen want wij zijn er klaar voor!