Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

Tilburg is Top

Geplaatst door Joleen Jansen op 12 mei 2014.

Eindelijk is het dan zo ver, ook Ontdek Tilburg is besmet met het blog virus. Vanaf heden kan je een aantal keer per maand een blog verwachten waarin ik jullie een kijkje achter de schermen van mijn bedrijf geef of juist Tilburg mee in neem om jullie de leukste plekjes te laten zien.

Maar laten we beginnen bij het begin, want wie schrijft deze blog nou voor jullie? Ik ben Joleen en eigenaar van Ontdek Tilburg. Naast dat ik met hart en ziel aan Ontdek Tilburg werk ben ik getrouwd met Bas en heb ik sinds augustus een goedlachse dochter, Isa genaamd. We wonen in Breda wat veel mensen altijd een beetje gek vinden omdat Ontdek Tilburg mijn bedrijf is. Voor mij is het heel logisch, ooit gestudeerd aan de NHTV en daar blijven plakken.

Ik woon er heel graag, maar dat wil niet zeggen dat ik niet dol ben op Tilburg. Deze stad heeft namelijk karakter en groeit iedere dag door de inzet van zijn bewoners en ondernemers. Tilburg heeft ook geen ego zoals vele andere prachtige steden. We weten dat we niet de mooiste stad van het land zijn, maar dat wil niet zeggen dat we dat klakkeloos moeten accepteren. Nee! We zetten er met zijn allen onze schouders onder om de onderbelichte gebieden zoals bv de Spoorzone of de Piushaven nieuw leven in te blazen en het helemaal hip en happening op de kaart te zetten.

Helaas moet ik nog vaak uitleggen waarom ik “in vredesnaam voor Tilburg heb gekozen”, maar ik denk dat bovenstaande daar meer dan voldoende antwoord op geeft :). Wat ik heel bijzonder vind is dat ik me in de afgelopen 3,5 jaar echt onderdeel ben gaan voelen van de stad. Ik kwam hier namelijk als complete buitenstaander, van origine Zeeuwse, en kende de stad maar heel matig. Ik heb Tilburg dus eerst zelf moeten ontdekken voor dat ik er mijn bedrijf van kon maken. Vooraf hadden vele mensen mij gewaarschuwd dat Tilburgers toch echt niet zo’n makkelijk volkje was dus misschien moest ik het nog eens overdenken. Gelukkig ben ik nogal eigenwijs aangelegd en heb ik die “wijze” raad gewoon in de wind geslagen.

Sinds 2012 ben ik lid van de ondernemersvereniging Piushaven en dat zorgde er voor dat mijn netwerk zich nog meer uitbreidde. Het gevoel om samen ergens voor te gaan was hier ook zeer van toepassing. De Piushaven is nog steeds een gebied in ontwikkeling, maar als je ziet wat er de afgelopen jaren allemaal is ondernomen dan kan je zeker spreken van een gevalletje Samen sta je Sterk. Leuke horeca zaakjes, levendigheid op het water en een gevarieerd en verrassend aanbod aan evenementen.

Kortom; Tilburg is Top! De missie van Ontdek Tilburg is dan ook om mensen de stad te laten ervaren en beleven op een verfrissende en verrassende manier. Want geloof me; als jij open staat voor Tilburg, dan zullen de Tilburgers jou in hun hart sluiten…. ookal zullen ze dat niet met zo veel woorden zeggen :)