Uw groeps- en bedrijfsuitjes specialist van Tilburg en omstreken.

Trainingen

Trainingen

Beken Kleur

Inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl

Voor wie is deze communicatie training?

Voor teams die wat verder willen kijken dan het geijkte teamuitje en de communicatie op een luchtige toch scherpe wijze onder de loep willen nemen.

Professionals die hun kwaliteit van communicatie willen verbeteren en inzicht in hun eigen communicatie profiel willen vergroten (verbaal en non-verbaal).

Tijdens de trainingen van Durven & Doen wordt gebruik gemaakt van het DISC gedragsanalyse instrument, improvisatie technieken en regie theater.

Resultaat

Je wordt je bewust van je eigen communicatievoorkeur en ontdekt waarom een gesprek of samenwerking soms stroef verloopt. Tevens leer jij waar jouw valkuilen liggen binnen de communicatie en wat je eigen kernkwaliteiten zijn. Hierdoor ontstaat het inzicht dat een ieder anders kan reageren simpelweg omdat ze een andere drijfveer hebben. Dit is niet goed of fout, maar gewoon afhankelijk van hoe jij in elkaar zit.

Mariëlle en Joleen staan er voor om tijdens hun trainingen (onbewuste) overtuigingen over jezelf en anderen te onderzoeken en neutraliseren. Iedereen plakt labels op gedrag en situatie die vaak voortkomen uit de opvoeding, normen, waarden en het kritische stemmetje in je hoofd die heeft bedacht “dat het zo hoort”. Deze overtuigingen kunnen de kwaliteit van communicatie verstoren en maken het jou vaak onnodig moeilijk. We zijn regelmatig te streng voor ons zelf. Durf te omarmen wie je bent en Doe jezelf niet anders voor.

Na afloop van de training krijgen alle deelnemers een rapport met persoonlijke DISC analyse die inzicht geeft in hun eigen communicatie stijl en -voorkeuren.

Opbouw

Actieve participatie van de deelnemers is het uitgangspunt van de trainingen van Durven & Doen. Niet eenzijdig kennis zenden maar vooral praktisch aan de slag gaan en kennis vergaren door Ervarend Leren.

Door gebruik te maken van improvisatie oefeningen maken we verschillende communicatie voorkeuren visueel. Door thema’s in beeld uit te zetten kunnen deze makkelijker besproken worden en ervaart de groep wat het effect is van bepaalde keuzes en stijlen.

Ontdek welke communicatie voorkeur je hebt n.a.v. onze DISC persoonlijkheidsanalyse en ontdek wat dit betekent in de samenwerking met anderen.

Hoe wordt jouw visie gekleurd door wie je bent?

De vooraf ingevulde DISC test dient als input voor de workshop.

Praktische informatie

Tijdsduur: ca 3 uur
Maximaal aantal deelnemers: 25
Voorbereiding: Online invullen DISC analyse (duur ca 15 min)

  • Het is mogelijk om de officiële DISC analyse inclusief rapportage van 16 pagina’s te vervangen door een DISC quickscan (1 pagina). Daar zijn geen kosten aan verbonden maar het resultaat is ook minder. De quickscan is een kennismaking, de analyse een persoonlijk werkboek.

Klik hier voor onze contactgegevens en meer informatie.